Nieuws

 

 

Zondag 26 december 2021 is de baan 's middags open geweest voor de jeugd, vrije toegang.

Maandag 15 februari 2021 11.00 uur

We sluiten de baan officieel maar er mag vandaag nog best geschaatst worden, voor eigen risico. Er ligt nog een prima ijsvloer.

We hopen dat u tevreden bent met de gang van zaken. We hebben er alles aan gedaan om een goede kwaliteit ijs te leveren. Alles moest coronaproof volgens een protocol dat door de gemeente goedgekeurd is.. Helaas mocht de kantine niet open.

Wij zijn in ieder geval tevreden hoe iedereen met de gewijzigde omstandigheden omgegaan is en zich aan de regels gehouden heeft.

We zijn heel blij met de vele nieuwe leden, ongelooflijk veel en we komen nu boven de 900 leden uit.

We danken de vele vrijwilligers die alles in goede banen helpen leiden. Wilt u ook af en toe een paar uur helpen bij de baan of in de kantine, stuur een mailtje naar Wilma Mug: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zij regelt al enige jaren de kantinebezetting. Of meld je bij een van de overige bestuursleden of het secretariaat Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel. 38 13 19.

Zaterdag 13 februari

Er ligt nu een prachtige ijsvloer. Maak er gebruik van. Maandag wordt laatste dag met invallende dooi.

Toegang:

Leden hebben toegang op vertoon van de lidmaatschapskaart. Nieuwe leden krijgen alleen toegang met een volledig ingevuld aanmeldingsformulier. Tegen inlevering bij de ingang krijg je een lidmaatschapskaartje. Dit is een geplastificeerd kaartje en staat niet op naam maar heeft wel een volgnummer en is alleen deze winter geldig. De contributie wordt automatisch afgeschreven a.d.h.v. het aanmeldingsformulier. Aan de baan kan dus niet betaald worden vanwege de coronamaatregelen.

De schaatsen onderdoen op de bankjes en verder achteraan op stukken tapijt. De eersten vooraan beginnen en zo verder naar achteren.

Er mogen maximaal 200 personen op de baan per tijdsblok. Van 10.00 tot 12.00 uur maximaal 200,van 12.30 - 14.30 uur, 15.00 - 17.00 uur en 18.30 - 20.30 uur. Als het maximum aantal bereikt is moeten we de baan helaas sluiten. We vragen uw begrip hiervoor. Het blijft nog lang vriezen dus heb geduld. We zien geen kans op korte termijn voor de mogelijkheid om te reserveren.

 

De kantine blijft gesloten.

Vrijdag 12 februari

Het hield do.mi. niet meer over met het sneeuwijs omdat de temperatuur dicht bij het nul kwam plus het lekkere zonnetje.. Vooral aan de boszijde. Een deel moest worden afgesloten.

Gisteravond weer water opgebracht behalve op het middengedeelte. Om kwart over elf gestopt. Dan ligt er nu waarschijnlijk een mooie ijsvloer.

Vandaag om 10 uur en 12.30 uur en maandag om 10 uur maken de basisscholen gebruik van het aanbod van de ijsclub om gratis te mogen schaatsen. Veel plezier.

 

 

 

Donderdag 11 februari 2021

Vanmorgen vanaf 10.00 uur is de baan open.

Toegang alleen voor leden en nieuwe leden die zich houden aan de coronaregels en geen klachten hebben.

De ijskwaliteit is nog niet geweldig, het is grotendeels sneeuwijs. In het midden is een gedeelte slecht, vooral veel schotsen. Dit zetten we dan af. De buitenkant is redelijk maar nog niet super voor hoge noren.

Woensdag 10 februari

Het ijs is nog niet sterk genoeg, te weinig vorst en omdat het nog steeds grotendeels sneeuwijs is. Het water dat er op gebracht is verdwijnt voor een groot deel onder het ijs. Het sneeuwijs gaat dan drijven. Er ligt nu geen sneeuw meer op. Nog 1 nacht stevige vorst waarschijnlijk.

 

Dinsdag 9 februari 2021 10.00 uur.

Gistermorgen, maandag, leek het nog aardig goed met het ijs, weinig sneeuw er op. Maar het heeft de hele dag gesneeuwd waardoor het ijs niet meer voldoende aangroeit door de dikke sneeuwlaag.

Een deel van het water onder weg laten lopen en gisteravond met een paar mensen over het ijs gelopen zodat het ijs scheurde en er water op kwam. Vanmorgen kon je er over heen lopen maar er zijn heel veel schotsen. Vanmiddag en vanavond gaan we er weer water bij op brengen zodat de baan woensdagmorgen om 10.00 uur open kan en er een mooie ijsvloer kan liggen.

 

Over ons.  Zaterdag 6 februari 2021.   VOORLOPIG

Deze winter wordt een bijzondere winter. Door corona en de kou die in aantocht is.

De huidige stand van zaken wijkt af van de ledenbrief van 27 november 2020.

We proberen de ijsbaan te openen, alleen voor leden en nieuwe leden. Eerst moet er een goede ijsvloer liggen. Met de sneeuw die in aantocht is en de temperaturen onder nul en omdat er nog geen ijsvloer ligt is het nog onzeker wanneer de baan open kan. Zonder sneeuw zou dat maandagavond al kunnen zijn.

Door corona zijn we aan veel regels gebonden. Als we aan alle voorwaarden voldoen mogen we open. we hebben toestemming van de gemeente nodig. Aan het protocol wordt gewerkt.

We denken voorlopig in het openstellen van de baan in 4 tijdsblokken per dag. We zijn aan een maximum aantal bezoekers gebonden, totaal aan schaatsende + meekomende ouders. Wanneer het maximum aantal mensen per blok bereikt wordt moeten we de baan sluiten voor nieuwe bezoekers in dat tijdsblok. dus VOL IS VOL. We hopen op uw begrip.

 

Zo gauw volgende week de definitieve regels bekend zijn wordt dat hier vermeld.