Nieuws

 

 

 

Zo. 18 december 2022.   De baan is 4 dagen open geweest van donderdag 15 t/m zondag 18 december 2022. De omstandigheden waren dit jaar ideaal: geen sneeuw tijdens de ijsaangroei en daarna 4 mooie schaatsdagen. We hebben ongeveer 100 nieuwe leden er bij gekregen. Namens bestuur en vrijwilligers iedereen bedankt voor de samenwerking en goede sfeer.

 

2022/23: de baan is 5 november onder water gezet. Door de droogte zakt het waterpeil snel. 19 november was het water er weer af. Er is weer opnieuw gemaaid en water er op gepompt.

Ledenvergadering 24 november 2022 om 20.00 uur in de Bolnkeet.

We zijn op zoek naar extra bestuursleden. De komende jaren nemen waarschijnlijk een aantal bestuursleden afscheid. Heb je belangstelling en wil je een keer meevergaderen? Meld je bij iemand van het bestuur. We vergaderen slechts 2x per jaar, in oktober en in maart. In oktober wordt een klussenmorgen afgesproken, meestal op zaterdag, om de baan klaar te maken voor een vorstperiode. Gras maaien, machines testen, opruimen enz. Verder alleen als er een vorstperiode van betekenis aan komt. Daarnaast zoeken we extra vrijwilligers om een uurtje mee te helpen in de kantine.

Zondag 26 december 2021 is de baan 's middags open geweest voor de jeugd, vrije toegang.

Maandag 15 februari 2021 11.00 uur

We sluiten de baan officieel maar er mag vandaag nog best geschaatst worden, voor eigen risico. Er ligt nog een prima ijsvloer.

We hopen dat u tevreden bent met de gang van zaken. We hebben er alles aan gedaan om een goede kwaliteit ijs te leveren. Alles moest coronaproof volgens een protocol dat door de gemeente goedgekeurd is.. Helaas mocht de kantine niet open.

Wij zijn in ieder geval tevreden hoe iedereen met de gewijzigde omstandigheden omgegaan is en zich aan de regels gehouden heeft.

We zijn heel blij met de vele nieuwe leden, ongelooflijk veel en we komen nu boven de 900 leden uit.

We danken de vele vrijwilligers die alles in goede banen helpen leiden. Wilt u ook af en toe een paar uur helpen bij de baan of in de kantine, stuur een mailtje naar Wilma Mug: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zij regelt al enige jaren de kantinebezetting. Of meld je bij een van de overige bestuursleden of het secretariaat Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel. 38 13 19.

Zaterdag 13 februari

Er ligt nu een prachtige ijsvloer. Maak er gebruik van. Maandag wordt laatste dag met invallende dooi.

Toegang:

Leden hebben toegang op vertoon van de lidmaatschapskaart. Nieuwe leden krijgen alleen toegang met een volledig ingevuld aanmeldingsformulier. Tegen inlevering bij de ingang krijg je een lidmaatschapskaartje. Dit is een geplastificeerd kaartje en staat niet op naam maar heeft wel een volgnummer en is alleen deze winter geldig. De contributie wordt automatisch afgeschreven a.d.h.v. het aanmeldingsformulier. Aan de baan kan dus niet betaald worden vanwege de coronamaatregelen.

De schaatsen onderdoen op de bankjes en verder achteraan op stukken tapijt. De eersten vooraan beginnen en zo verder naar achteren.

Er mogen maximaal 200 personen op de baan per tijdsblok. Van 10.00 tot 12.00 uur maximaal 200,van 12.30 - 14.30 uur, 15.00 - 17.00 uur en 18.30 - 20.30 uur. Als het maximum aantal bereikt is moeten we de baan helaas sluiten. We vragen uw begrip hiervoor. Het blijft nog lang vriezen dus heb geduld. We zien geen kans op korte termijn voor de mogelijkheid om te reserveren.

 

De kantine blijft gesloten.

Vrijdag 12 februari

Het hield do.mi. niet meer over met het sneeuwijs omdat de temperatuur dicht bij het nul kwam plus het lekkere zonnetje.. Vooral aan de boszijde. Een deel moest worden afgesloten.

Gisteravond weer water opgebracht behalve op het middengedeelte. Om kwart over elf gestopt. Dan ligt er nu waarschijnlijk een mooie ijsvloer.

Vandaag om 10 uur en 12.30 uur en maandag om 10 uur maken de basisscholen gebruik van het aanbod van de ijsclub om gratis te mogen schaatsen. Veel plezier.

 

Donderdag 11 februari 2021

Vanmorgen vanaf 10.00 uur is de baan open.

Toegang alleen voor leden en nieuwe leden.

De ijskwaliteit is nog niet geweldig, het is grotendeels sneeuwijs. In het midden is een gedeelte slecht, vooral veel schotsen. Dit zetten we dan af. De buitenkant is redelijk maar nog niet super voor hoge noren.