Over ons

Rabobank-clubkas-campagne-april 2019.

We danken alle mensen die op IJsclub de Lee gestemd hebben. We kunnen € 335.58 tegemoet zien.(Vorig jaar € 388.-). Dit gebruiken we voor de kosten die we maken voor natuurijsbaan De Paswever op de Mors.

Vrijdag 25 januari 2019:

De sneeuw is er woensdagmorgen met vrijwilligers afgeschoven. Woensdagmiddag heel veel publiek verwelkomd waarbij het voorste gedeelte flink kapot geschaatst werd. Dit gedeelte was 's avonds afgesloten. Woensdagavond hele baan water opgebracht.

Donderdag is voorste 1/3 gedeelte door tegenvallende vorst afgelopen nacht niet genoeg bevroren. Achterste 2/3 deel is prima ijs. Donderdag alleen dat gedeelte open om op te schaatsen.

Vrijdag de hele baan weer open met een mooie ijsvloer tot 's middags 4 uur. Daarna sneeuw/ijzel/lichte regen. 's Avonds was de baan nog open met toch nog ruim 40 schaatsliefhebbers.

Zaterdag gesloten en alles wordt weer opgeruimd tot de volgende ijsperiode. 5 dagen open geweest met wisselende omstandigheden.

4-12-2018

Schaatsen op de Mors

In vroeger tijden kon je ’s winters overal schaatsen. Na een paar dagen vorst kon er op ondergelopen weilanden en sloten worden geschaatst. Na schooltijd gauw naar huis en dan de schaatsen onder.Door de betere afwatering is het water nu zo weer weg.  En er zijn ook geen vennetjes of vijvers rond Enter. De visvijver op de Werf (de Lee)  is te diep en met opborrelende gassen wil die bij matige vorst nog niet dichtvriezen. Pas bij strenge vorst kun je terecht op het Grote Gat.

In 2016 is bij IJsclub de Lee het plan ontstaan om, als er vorst in aantocht is, weer weilanden onder water te kunnen laten lopen. Na de ruilverkaveling moest Waterschap Vechtstromen de herinrichting van de Regge ter hand nemen. Ons oog viel op een strook natuurgebied van De Paswever, in het Reggedal, tussen de Werfstraat en de Bornerbroekseweg. Deze grond is eigendom van melkveebedrijf de  Paswever (fam. de Wilde, de Jeente). Wanneer deze grond afgegraven zou worden zou die onder water kunnen lopen bij een hoge waterstand van de Regge.

Het afgraven ging echter niet door zodat nu de grond onder water gezet moet worden. Er is een dijkje van 30 cm omheen gelegd zodat er overal zo’n 20 cm water kan komen te staan. De omtrek is bijna 900 meter. Het wordt nog wel spannend of het water er lang genoeg op blijft staan. De uitvoering door het waterschap is nu klaar. Met dank aan Waterschap en fam. de Wilde.

Dit gebied is met name bedoeld voor toerrijders en het beste te bereiken met de fiets vanaf de Werfstraat.

Op onze ijsbaan aan de Ganzenweg is het voor de toerschaatsers vaak te druk omdat er veel kinderen komen schaatsen. Wel wordt vanaf komende winter,  ‘s avonds vanaf half acht, de buitenbaan gereserveerd voor toerschaatsers.

De ijsclub zorgt alleen voor het onder water zetten van natuurgebied De Paswever. Verder doen we er niks meer aan. Er is geen toezicht en er komen geen voorzieningen.

Op onze ijsbaan is baanverzorging, altijd iemand met EHBO en toezicht aanwezig, koek en zopie, toilet en is goed bereikbaar voor auto’s en fietsers. En de plek van de ijsbaan blijft een plaatje.

We hebben de baanverlichting onder handen genomen. In de 4 masten zaten negen 1000W-lampen. Deze zijn  vervangen door energiezuinige LEDlampen van 150 Watt. De baan is mooi kort gemaaid zodat we klaar zijn voor een mooie ijsperiode.

Het kan een strenge winter worden, volgens Pelle Mug op de pas gehouden ledenvergadering.


Ledenadministratie:

Wijzigingen kunt u doorgeven aan de secretaris, bij voorkeur via de mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

met vermelding van het lidnummer. Of schriftelijk: Kartelaarsdijk 10, 7468 RZ Enter. Tel. 38 13 19.

Lid worden van de ijsclub kan door het invullen van het inschrijfformulier. Zie home-pagina. Wanneer de ijsbaan open is kan dit ook in het clubgebouw. De contributie is dan het eerste jaar € 5.- t/m 15 jaar en  € 7.- voor 16 jaar en ouder. De volgende jaren €  3.- resp. €  5.-.

Bestuurssamenstelling:

Rinus Spoon, voorzitter

Karel ter Steege, secretaris

Gerard Kuipers, penningmeester

Wim Pluimers, ijsmeester

Bonne Wijnterp, catering

Wilma Mug - Hembrecht, uitvoering

Bert Averesch, uitvoering

Bij een langere ijsperiode organiseren we het Enters kampioenschap voor basisschoolleerlingen.

Op zaterdagmorgen 26 januari 2013 heeft het laatst het EK-jeugd plaatsgevonden.

De uitslagen:

7 en 8 jarigen 9 en 10 jarigen 11 en 12 jarigen

groep 3 en 4 groep 5 en 6 groep 7 en 8

1 Duuk Slaghekke Babette Bolscher Robin Scholten

2 Mart Wijnen Martijn de Wilde Karlijn Velten

3 Maud Aalderink Joey Slagman Michelle Stamsnijder

Voor prachtige foto's kijk dan op www.jolienaltena.nl

Het gebruik van luidsprekers en microfoon was gratis dankzij Radio-TV- Roetgerink omdat zij het een geweldig idee vonden van IJsclub de Lee om wedstrijden te organiseren voor de Enterse schooljeugd.

De ijsbaan is in de winter 2012/13 op 9 dagen open geweest.

Winter 2013/14: de ijsbaan is nauwelijks dichtgevroren.

Winter 2014/15: idem dito

Winter 2015/16: de ijsbaan is 1 middag open geweest.

Winter 2016/17: op 6 dagen open geweest

Winter 2017/18:  5 dagen